Vandrare och gloriet

En bit upp i Park šuma Tuškanac finns kantad av prunkande höstträd en ganska stor och gnistrande grön gräsrondell. Över den vandrar för alltid – i alla fall med mänskliga mått mätt – en lång mager man iklädd en löst hängande slängkappa, ett slags tuppkamsmössa och tunga soldatstövlar. Hans blick är dyster men ändå klar och envist framåtriktad. Han går aningen framåtböjd och det ser ur som om han fryser lite, men han bryr sig inte om det, verkar det som.

Strax bakom mannen i skuggan av höga träd finns en liten paviljong, kanske skulle man kunna kalla den en gloriet. Tog sig mannen kanske en kort rast där innan han gav sig ut på sin evighetsvandring över gräsmattan?

9 kommentarer till “Vandrare och gloriet”

 1. Haha så roligt.. Genast när jag såg beskrivningen av
  mannen och innan jag visste att det rörde sig om en staty,
  tänkte jag ”stäppvargen”.
  Tror jag måste skaffa boken på tyska också.

  Vilka vackra höstfärger ni fortfarande har.

  Jag önskar dig en trevlig helg.

 2. Hej Marlena,
  ja, den här statymannen har nog en del gemensamt med Stäppvargen, så ser det ut i alla fall. Något som kanske inte framgår av fotot är att han är större än en människa och det ger en en lite svindlig känsla när man tittar upp på honom.

  Träden har det mesta av sina prunkande löv kvar här och idag har det varit en sådan där varm dag igen.

  Trevlig helg!

 3. Haha, så lustigt!! Med länken till inlägget från 2007, den 14 augusti.

  Ni har väl inte glömt att ställa om klockorna till vintertid, mina damer?

 4. Haha, JO, i alla fall visar bloggklockan fel. I min kommentar ovan ska det egentligen stå 02:51 och inte 03:51. Eller har du klockan inställd på någon annan tidszon än den svenska nuförtiden, Bodil?

 5. Min bloggklocka är konstant inställd på sommartid och det ser jag ingen allvarlig nackdel med.

  Godmorgon!

 6. Just D RenE … urtråkigt ja vet men lets strunta i D … tack för den där räksmörgåsen därifrån, ja nu igen eftersom jag naturligtvis tackade redan då … får jag fråga om något endast vagt relaterat: vilket webbhotell har du på S***te.se? (maila inte till den adress jag fyllt i här eftersom jag inte läser den just nu)

 7. … öjh. Förmodligen håller jag på att få ett hysteriskt anfall men jag fick just lust att starta en ny blogg med namnet ”Framför kulisserna, hej å hå!!”. Nåväl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *