Färden till ”fakulteten”

Till ”fakulteten” åker jag spårvagn utmed den stora bilbullrande Vukovarska. Jag stiger på tre minuter från min port på Hvarska och tar jag nummer 3 eller 13 kommer jag hela vägen till korsningen med Ivana Lučića. (Det finns ingen tidtabell, eftersom spårvagnarna går ständigt.) Sedan är det bara ett par minuters gångväg och så är jag framme vid Filozofski Fakultet.


genom spårvagnsfönstret försöker jag, där det går, hålla blicken fästad vid Medvednicas kontur


förbi konserthuset


ja, det är katedralen ni ser där borta


jag zoomar lite


och här är jag då framme efter en kort promenad längs Ivana Lučića


ja, universitet heter ”sveučilište”

2 kommentarer till “Färden till ”fakulteten””

  1. Vi gläder oss att du åker spårvagn (d.v.s. pappa). Fina bilder genom spårvagnsfönstret. Moderna bilar, imponerande fakultetsbyggnad.

  2. Ja, spårvagnarna är väldigt viktiga här och de går som sagt ”utan avbrott” och ändå är de ofta proppfulla. Zagreb har nog problem med sin biltrafik; det är många som klagar och säger att det var helt annorlunda bara för något år sedan.

    Byggnaden är väl inte direkt vacker, i alla fall inte utsidan, men inuti är den ganska trevlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *