Askpäron?

I samma dunge som mina bästa och största valnötter växer finns några träd som jag undrar över. Löven ser ut som asklöv, tycker jag, men mellan "asklöven" hänger det något som nästan ser ut som päron. Så här ser frukterna ut:

Är det någon som vet vad det är? (Kan man äta dem?)

Tilläggsbild:

6 kommentarer till “Askpäron?”

  1. Det skulle kunna vara den här. Eugenia stipitata – Moondrops, Araza Boi. Men det tycks vara en sydamerikansk frukt. Troligen är det något annat du funnit.

  2. Hej Agneta,
    tack för försöket! Rätt likt, men som du säger, kanske ändå inte så troligt. Spännande namn dessutom.

  3. Om du plockar en av frukterna, delar den och sedan gör en beskrivning så blir det lättare att identifiera trädet. Ser frukten även inuti ut som ett päron? Är det ett träd och inte en buske de växer på?

  4. Frukten växer på ett ganska högt träd, som en ask kanske eller ungefär som valnötsträden omkring. När jag var där nyss trampade jag på en av de nedfallna frukterna och det luktade lite syrligt om den, tyckte jag och den såg inte ut som ett päron inuti. Det tar en stund att gå dit, men jag ska göra en noggrannare undersökning nästa gång och ta hem en frukt och skära sönder den och fotografera den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *