Lungarni – flodtankar

Jag kom att gå längs Arno flera gånger under min gångna italienska vecka – först i Florens och sedan i Florens igen och till sist i Pisa. Jag tänkte på det där vanliga om att vattnet ständigt är ett annat medan floden hela tiden är densamma; sådana där Vasudeva-tankar ur Hesses Siddhartha som ju bygger på mycket äldre, ja uråldriga, föreställningar. Och stundtals kom Ungarettis I fiumi för mig, fastän Arno ju inte alls hör till hans floder.

Arno genom Florens:

Arno genom Pisa:

7 kommentarer till “Lungarni – flodtankar”

 1. Bodil, när jag ser bilderna i din blogg tänker jag på följande:
  ”Jemand hat neulich im Fernsehen gemeint die europäischen Länder
  wären Kulturnationen während Schweden eine Naturnation sei.”

  Visst ligger det något i det?

 2. Ja – och jag hittade förresten ett inlägg om Kalix’ älv hos dig nyligen och det jag såg och läste där passar väl in i det här sammanhanget.

 3. Fantastiska bilder nu igen – särskilt den första – jag vill också åka dit och se det på riktigt!

 4. Förresten har jag några liknande bilder från Wien 1996, kom jag på nu – med Donau då, förstås.

 5. Ja, det är verkligen lite lustigt att vi båda plötsligt bloggar om en flod – och så olika de är, våra floder.
  Min vän kallar förresten min vistelse uppe i norr för ”kulturelle Fastenkur”. *smile*

  Jag önskar dig en fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *