Skogsägget

p1060112

Vad är det här? Skogsägg finns ju inte. Jag stannar till mellan granarna och tittar på den vita perfekta formen och den märkliga placeringen. Det är som om det här skalet gömde något. Jag låter ändå bli att lyfta på det.

5 kommentarer till “Skogsägget”

  1. Efter att ha betraktat underlaget slår jag till med en gissning på att det rör sig om ett krokodilnäste. Men å andra sidan ser man ju skitfräcka svampar i bakgrunden vilket gör att man börjar fundera kring om det inte kan vara ett smurfhus istället.

  2. Det är ett häxägg, gissar jag.
    Som småningom förvandlas till »phallus impudicus«.

  3. Tack för fantasieggande gissningar! Tyvärr befinner sig skogsägget på en ganska avlägsen plats, en plats som jag inte vet om jag hittar till igen. Och kanske är gåtor som bäst olösta…

Kommentarer är stängda.