Regnbågen

Jag har gått under regnbågen den här morgonen. Det var inte någon särskilt strålande eller färgstark båge och inte var den dubbel heller. Det var bara en helt vanlig en aning blek regnbåge som lite försiktigt och halvblygt lät sina färger avvika från det gråa runt omkring. Och ändå var den så vacker: Arcobaleno!

p1050690

54 kommentarer till “Regnbågen”

 1. Ja, PL var fel. Liten ledtråd: Trean är en översatt text, övriga är svenska.

 2. Jag återkommer till teknikaliteterna. Jag håller inte alls med om att man inte får skriva ”dom”, åtminstone i litet informellare sammanhang. Resultatet av detta har bara blivit att folk nu skriver ”dem” istf ”de”. Senast siktat på Thomas Bodströms blogg. Det heter nämligen ”de skriver”. Men i talspråk säger man ”dom skriver.” Nu har man emellertid alltid fått lära sig att man inte får skriva ”dom” utan ”dem”. (’Jag skrev till dem’.) Följaktligen blir det alltså även ”dem skriver.”

  Mens (yes!) jag håller på att tala om hur allting skall vara vill jag också påpeka att det är helt OK, tom. uttrycksfullt många gånger, att börja en mening med ”Och.” Vidare att särskrivning inte alls är så hemskt som alla säger, det har jag läst hos Mikael Parkwall som säker vet vad han skriver.

  Jag undrar om Bodil skulle kunna vara så snäll och kolla med sin markdown expert (sic!) och sedan berätta för oss hur man verkligen åstadkommer radbrytningar utan tomma rader. Jag har försökt alla de metoder som nämnts ovan utan att lyckas och dessutom googlat fram syntaxen och försökt följa den. (Två spaces och sedan ’vagnretur’ verkar vara det riktiga men det fungerar i vart fall inte för mig.)

 3. Om man skulle försöka
  med hela fem spaces
  eller varför inte sju

  Om man gör omvänt

  Med returen först och
  mellanslagen sedan?

 4. Bengt, Agneta, Lars och Michael,

  jag har skickat frågan till Marcus för någon dag sedan. Jag väntar nu på svar.

  Beträffande ”de” och ”dem”, så använder jag dom alltid i skrift. ”Skall” skriver jag bara när jag blir direkt uppmanad (av någon redaktör eller liknande) eller när någon ger skall. Vad var det mer vi hade för ord? Nu minns jag inte.

  Kanske kan vi fortsätta samtalet under dagens ”bildgåta”? Den här ormen börjar bli odrägligt lång.

Kommentera