Språkplock – carpe linguam och fjälla den!

Det är dags för ett bloggplock igen och den här gången handlar det om språk – om allt upptänkligt som rör språket. Det kan handla om svenskans ställning i Sverige, om debatten mellan Ebba Witt-Brattström och diverse människor om språkundervisningen i Sverige idag, om undervisning i främmande språk i skolan och på universitetsnivå, om hotade småspråk, om engelskans ställning både här och där, om döda språk och levande, om förhållandet mellan skriftspråk och talspråk, om vad som är fint och vad som är fult, om dialekter, om bloggspråk, ja, här är det bara att fylla på.

Här ett litet utdrag ur presentationstextens dunklaste vrå:

Vid sidan av de breda strömmarna finns det naturligtvis en hel rad blogginlägg som handlar om språkfrågor ur lite andra vinklar – den nyoskiska rörelsen kan nämnas som ett exempel långt ute i den lyckliga periferin. Inlägg om etymologi, om små utrotningshotade språk och om ords betydelse är andra hörn i språkens värld som ibland borstas igenom lite här och där i bloggarna.

Ni vet vad som gäller (annars: lookie länk, per favore). Grip er an verket! Avec plaisir, förutsätter-hoppas jag… Och glöm inte att det går bra att nominera egna inlägg om ni tycker att de hör till plockämnet.

tal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *