Lite ditt och datt innan jag säger god natt

Låt mig sammanfatta något, kanske inte just den här dagen, kanske i stället början av månaden mars, fast är det något att sammanfatta? För några timmar sedan tittade jag ut genom mitt köksfönster efter seneftermiddagens stora baklava- och rahat lokum-ätande med Zora och Đurđica vid det öppna fönstret med solstrålarna utsträckta över bordet. Ja, det gick några timmar mellan det ena och det andra, men kvällen var också grann.

Alldeles i början av mars, eller det var nog förresten i slutet av februari, gick Miki och jag förbi den här affischen. ”Festival Dora Pejačević” har med Miki att göra för han växte som gathund upp i parken som omger det som en gång var sångerskan Dora Pejačevićs slott i Našice. Jag har gått där på fotvägarna med Miki och hans vänner från Farmica efter att han blev min.

De senaste dagarna har vi i stället gått förbi den här affischen som jag tycker så mycket om. ”Die Fledermaus” av Johann Strauss handlar det om här och det bästa är att ”Fledermaus” – på svenska ”fladdermus” – heter ”šišmiš” på kroatiska. Ja, och ni ser hur underbart man hängt upp bokstäverna…

2 kommentarer till “Lite ditt och datt innan jag säger god natt”

  1. Nu viskar jag šišmiš för mig själv och det susar så att det låter levande. Vilken skön paus det är för mig att få några intressanta blickar ur ditt liv.

    /Jenny B Kulturdelen

  2. Tack Jenny, bra ord eller hur detta šišmiš? Och att det dessutom går att hänga så där fladdermusigt upp och ner gör det inte sämre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *