Siehst du mich

Jag läser en dikt till av Else Lasker-Schüler för er här, det har gått mer än två veckor sedan sist, så nu kunde det väl vara rätt tillfälle. Under bilden följer min senaste översättningsversion av den. Men kanske inte den sista.

Siehst du mich

Zwischen Erde und Himmel?

Nie ging einer über meinen Pfad.
Aber dein Antlitz wärmt meine Welt,

Von dir geht alles Blühen aus.
Wenn du mich ansiehst,

Wird mein Herz süß.Ich liege unter deinem Lächeln

Und lerne Tag und Nacht bereiten,
Dich hinzaubern und vergehen lassen,

Immer spiele ich das eine Spiel.

Ser du mig

Mellan jord och himmel?
Aldrig korsade någon min stig.

Men ditt anlete värmer min värld,
Från dig utgår all blomstring.

När du ser på mig,
Blir mitt hjärta sött.

Jag ligger under ditt leende
Och lär mig bereda dag och natt,

Att mana fram dig och låta dig försvinna,
Alltid leker jag just denna lek.

3 kommentarer till “Siehst du mich”

  1. Du har fått mig på kroken med Else. Hon finns nu på min Kindle.

  2. Det gläder mig förstås, Björn.

    Bilden är alltså ritad av poeten själv: Prinz Jussuf med Jerusalem. Rent tekniskt har jag gjort så att jag fotograferat av en bild på skärmen med mobilen. På det sättet har de lite simmiga linjerna blivit till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *